Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik czekoladowy z kremem i owocami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Ubij gęstą pianę z jajek i cukru. Wsyp bułkę tartą, przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto rozsmaruj w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po upieczeniu pozostaw w formie do ostygnięcia.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i odstaw go do ostygnięcia. Wciąż mieszając, dodawaj masło w kawałkach. Ucieraj, aż powstanie gładki krem. Czekoladę zetrzyj na małych oczkach, dodaj do kremu. Wyłóż krem na ciasto, schłódź.
Kremówkę ubij z cukrem wanilinowym i posmaruj nią powierzchnię tortu. Boki obłóż prażonymi płatkami migdałowymi. Udekoruj tort kawałkami owoców. Przygotuj galaretkę i posmaruj nią owoce.
Czas przygotowania: 80 minut. Cena porcji: ok. 4,5 zł. Kalorie: porcja 360 kcalŹródło: Na żywo