Do góry

Desery Przepis na:

Torcik galaretkowy

Torcik galaretkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 279

Dodano:

Odsłon: 8267

Tym razem przygotowałam tym coś naprawdę lekkiego! Torcik składający się z 3 warstw galaretki z owocami na spodzie ze słonecznika i wiórków kokosowych. Prosty, lekki i pyszny!

Składniki

  • 2 garści słonecznika
  • 2 garści wiórków kokosowych
  • 3 galaretki o dobrym składzie – jagodową, malinową i krystaliczną
  • 6 łyżek jogurtu greckiego
  • 2 garści borówek lub jagód
  • 2 garści malin – świeżych lub mrożonych
  • gorącą wodę
  • Do podania – płatki kokosowe i opcjonalnie maliny liofilizowane.
5-6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Słonecznik i wiórki kokosowe zblenduj na gładką masę i wyłóż nią dno tortownicy. Dociśnij. Schłodź.

  2. Galaretkę jagodową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj garść borówek lub jagód i wylej na spód. Schłodź.

  3. Galaretkę malinową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj, wylej na poprzednią warstwę i dodaj maliny. Odłóż do zastygnięcia.

  4. Galaretkę krystaliczną rozpuść z 200 ml gorącej wody i poczekaj aż przestygnie. Dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe maliny i borówki. Odłóż do zastygnięcia.
    Możesz podać z płatkami kokosowymi i liofilizowanymi malinami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń