Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 344
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 344
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na jarzynowej tarce, zasypać cukrem waniliowym i odstawić do ściemnienia owoców. W tym czasie utrzeć 3 żółtka z 1 ½ szklanki cukru pudru. Osobno utrzeć masło. Połączyć masło z masą żółtkową, dodać starte jabłka, sok z cytryny i całą resztę dobroci, gdy jabłka mają dużo soku wtedy warto do masy dodać łyżeczkę rozpuszczonej w malej ilości żelatyny. Tortownicę wyłożyć namoczonymi ( niekoniecznie) biszkoptami na to połowa masy, na nią warstwa biszkoptów na to jeszcze druga warstwa masy. Wstawić do lodówki, gdy stęże4je to wylać na torcik galaretkę, lub polać ostygnięto polewą czekoladową.