Do góry

Desery Przepis na:

Torcik kokosowo-malinowy

Torcik kokosowo-malinowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 297 Ocena: 5392

Dodano:

Odsłon: 1799

Delikatny,lekki torcik :)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biszkopt:
    Białka oddzielić od żółtek.
    Ubić białka na sztywno dodając cukier i dalej miksując dodawać po jednym żółtku.
    Następnie do ubitej masy dodać przesiane i wymieszane razem mąki i bardzo delikatnie wymieszać do połączenia.Przełożyć do małej tortownicy i piec w temp 180 st ok 20 min do tzw,"suchego patyczka"
    Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na 3 blaty.

    Masa:
    Śmietankę kremówkę ubić na sztywno dodając cukier puder a następnie miksując połączyć z serkiem mascarpone.Do sztywnej masy dodać wiórki kokosowe dokładnie wymieszać.

    Sok z cytryny wymieszać w 1/2 szklanki wody.

    Pierwszy blat lekko nasączyć wodą z cytryną, i nałożyć 1/3 masy a następnie poukładać maliny.Docisnąć drugim blatem,który również nasączyć sokiem i nałożyć 1/3 masy i maliny.Ułożyć trzeci blat i posmarować go pozostałą masą,udekorować wiórkami kokosowymi (ja dodałam też kulki rafaello) oraz malinami.Schłodzić w lodówce parę godzin.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń