Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To połączenie słodkości kokosu i kwaskowatości porzeczek, warto spróbować.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 923
Składniki
Tortownica 16 cm. Wiórki kokosowe wymieszać z mlekiem i cukrem. Gotować ( pod przykryciem ) na bardzo małym ogniu około 30 minut, wystudzić. Ugotować galaretkę, ostudzić. Miękkie masło utrzeć stopniowo dodając masę kokosową.
Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami, nałożyć krem kokosowy. W masę pionoło powbijać kilka biszkoptów.
Wierzch posypać porzeczkami, zalać tężejącą galaretką Schłodzić w lodówce.