Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na zimno serowy, na spodzie ciasteczkowym. Masa serowa z czekoladą i śmietanką. Tort na upalne dni, bardzo pyszny.
spód-Poukładać biszkopciki na spodzie tortownicy 27 cm.
masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Schłodzone czekolady zetrzeć na tarce jarzynowej. Śmietankę ubić z cukrem i śnieżką. Miksując dodawać porcjami ser.Na koniec dolewać letnią żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać startą czekoladę,szybko wymieszać. Wlać do tortownicy i schłodzić w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze. Poukładać czekoladki wokół tortu.
Tort przetrzymywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.
Bardzo lekki deser.Biszkopt z serem mascarpone i frużeliną wiśniową,udane poł...
Odsłon: 34680
Moje dzieci zawsze chętnie jedzą naleśniki, a dziś postanowiłam je trochę uro...
Odsłon: 486
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4305
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 88
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 47
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 52
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4305
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 200
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 88
Składniki
spód-Poukładać biszkopciki na spodzie tortownicy 27 cm.
masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Schłodzone czekolady zetrzeć na tarce jarzynowej. Śmietankę ubić z cukrem i śnieżką. Miksując dodawać porcjami ser.Na koniec dolewać letnią żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać startą czekoladę,szybko wymieszać. Wlać do tortownicy i schłodzić w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze. Poukładać czekoladki wokół tortu.
Tort przetrzymywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.
Przepisy Desery
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
Desery
Bułeczki z malinami, imbirem i kardamonem
Desery
Rolada marengowa z bitą śmietaną jagodami i porzeczkami
Mój mocno bakaliowy keks
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 52
Krucha szarlotka
Szybka i krucha szarlotka, każdy może ją upiec.
Odsłon: 155