Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik smietankowy , łatwy i bez pieczenia..
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1630
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17865
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1630
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17865
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy