Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
torcik serowo-śmietankowy Toblerone jest bardzo smaczny także polecam.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1940
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2301
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1940
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1198
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2301
Składniki
Ciastka pokruszyć; wymieszać z roztopionym masłem i wyłożyć na okrągłą blachę o średnicy 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównać spód i włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Śmietankę ubić, dodać serek i dobrze wymieszać.
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, a następnie trochę przestudzić, jednak powinna pozostać płynna. Roztopioną dodawać stopniowo do masy serowej i miksować. żelatynę zalać 4 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzać i dodać do masy serowej. Następnie dodać pokruszoną czekoladę Toblerone.
Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce.