Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser z sezonowymi owocami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4202
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 387
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3701
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 950
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4202
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 387
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 839
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3701
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 759
Składniki
Biszkopt: ------------ Oddzielić białka od żółtek. Do białek dodać odrobinę soli i ubić na sztywną pianę . Wciąż ubijając dodawać stopniowo cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Następnie dodawać po jednym żółtku, obie zmieszane z proszkiem i przesiane mąki a na końcu wlać gorącą wodę. Przelać do tortownicy o średnicy 26 cm i piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Po ostudzeniu biszkopt przekroić na dwa blaty i nasączyć .
Masa maślana: -------------------- Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodać syrop z pigwy lub sok z cytryny. Odłożyć 3 łyżki do posmarowania wierzchu. Przełożyć biszkoptowe blaty.
Dodatkowo: ---------------- 1 szklanka świeżych jagód 2 galaretki gruszkowe lub inne (ważne by były jasne) 1/2 litra gorącej wody Galaretki rozmieszać z gorącą wodą. Odstawić do lekkiego stężenia. Jagody rozsypać na wierzchu ciasta i zalać galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin.