Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z kremem twarogowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Wymieszaj jajka w mleku, dodaj szczyptę soli i cukier wanilinowy, wsyp mąkę i kakao. Odstaw na 30 minut. Na wysmarowanej olejem patelni usmaż 7 grubszych okrągłych placków. l Twaróg wymieszaj z cukrem wanilinowym i cukrem pudrem. Ubij śmietanę na sztywno i dodaj do twarogu. Brzoskwinie pokrój.
Z mleka, cukru i budyniu ugotuj gęsty krem i stale mieszając, ostudź. Następnie rozmiksuj budyń i dodaj miękkie masło w kawałkach. Ubij gładki krem. Jeden płat ciasta posmaruj kremem budyniowym, zwiń w rulonik i schłódź.
Połóż na talerzu jeden płat ciasta, posmaruj częścią kremu budyniowego. Na tym połóż drugi płat i posmaruj częścią kremu twarogowego. Na krawędziach ułóż kawałki brzoskwiń. W ten sposób przygotuj kolejne warstwy. Wierzch ozdób zrolowanym naleśnikiem. Czas przygotowania: ok. 45 minut. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja 310 kcal.Źródło: Na żywo