Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serwuję dzisiaj torcik bardzo prosty w przygotowaniu , ale też bardzo smaczny. Torcik udekorowany truskawkami a środek torcika przełożony masą truskawkową natomiast spody wysmarowane pyszną konfiturą z czarnej porzeczki własnej roboty. Torcik smakuje rewelacyjnie.
tortownica, papier do pieczenia, mikser, łyżka,
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 470
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 905
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 204
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 470
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 905
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 204
Składniki
Biszkopt przygotowany z tego przepisu oto link; https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-biszkopt-ktory-zawsze-wychodzi,1938933,bozena1960.html Masa truskawkowa; Masa truskawkowa zrobiona według opisu na opakowaniu + zmiksowane z cukrem podgrzane i połączone z galaretką truskawki.( do gorących truskawek wsypać galaretkę i mieszać do rozpuszczenia galaretki). Poncz; przegotowana woda połączona z sokiem z cytryny oraz cukrem. Krem śmietankowy ; Mocno schłodzoną kremówkę ubić na sztywną masę z cukrem pudrem , pod koniec ubijania połączyć ze śmietan fixem. Składanie całego tortu; Biszkopt po wystudzeniu kroję na trzy blaty. Każdy blat nasączam ponczem. Po nasączeniu pierwszy spodni blat wkładam na paterę, smaruje konfiturą z czarnej porzeczki dosyć grubo, nakładam połowę masy truskawkowej, następnie nakładam drugi blat robię tak samo jak z pierwszym nakładając resztę masy truskawkowej. Nakładam trzeci ostatni blat, dociskam równając torcik. Cały tort smaruje kremem śmietankowym, boki obkładam wiórkami kokosowymi. Górę tortu dekoruje truskawkami oraz kremem śmietankowym, a także koralikami cukrowymi.
Torcik w przekroju.