Do góry

Desery Przepis na:

Torcik z płatkami migdałów

Torcik z płatkami migdałów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Torcik z płatkami migdałów"

Składniki

  • 6 jajek
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 3,5 łyżki mąki tortowej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół filiżanki naparu z herbaty
  • łyżeczka soku z cytryny Krem: 450 ml mleka
  • 2 paczki budyniu
  • 20 dag masła
  • 30 dag dyni
  • 3 łyżki cukru
  • płatki migdałów
  • owoce i czekolada do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Torcik z płatkami migdałów

Przygotowanie

  1. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i skrobią. Utrzyj żółtka z cukrem, dodawaj suche i ubite na sztywno białka. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudź, przekrój na trzy placki.

  2. Przygotuj budyń, ostudź go pod przykryciem. Dynię obierz, pokrój, duś z cukrem i zmiksuj. Masło utrzyj, połącz z budyniem, mieszaj, póki nie powstanie gładki krem. Każdy placek smaruj dżemem i kremem. Dekoruj migdałami i owocami.

  3. CZAS: około 2 godzin

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń