Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeżwiający tort arbuzowy
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17931
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6741
Składniki
Schładzamy arbuza, a następnie odcinamy górę i dół ostrym nożem, aby powstały dwie płaskie powierzchnie. Potem odcinamy skórę z boków, by środek arbuza zyskał kształt walca. Wyrównujemy ściany. To ułatwi nam później nakładanie kremu z bitej śmietany.
Śmietankę ubijamy z jedną łyżką cukru pudru
Tort obkładamy bitą śmietaną i ozdabiamy wedle uznania