Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeżwiający tort arbuzowy
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4127
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423264
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2647
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336699
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4127
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423264
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2647
Składniki
Schładzamy arbuza, a następnie odcinamy górę i dół ostrym nożem, aby powstały dwie płaskie powierzchnie. Potem odcinamy skórę z boków, by środek arbuza zyskał kształt walca. Wyrównujemy ściany. To ułatwi nam później nakładanie kremu z bitej śmietany.
Śmietankę ubijamy z jedną łyżką cukru pudru
Tort obkładamy bitą śmietaną i ozdabiamy wedle uznania