Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie przy odrobinie dobrej kawy.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1538
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231941
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5047
Składniki
Wykonanie biszkoptu: Żółtka utrzeć z połową cukru pudru aż powstanie puszysta masa. Następnie białka ubić na sztywno z resztą cukru pudru i połączyć delikatnie z żółtkami. Obie mąki wymieszać ze sobą, dodać do żółtek i delikatnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 24 cm posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni przez 40 minut. Wykonanie masy mascarpone: Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na bardzo sztywną piankę, wymieszać z serkiem mascarpone i wstawić do lodówki. Składanie tortu: Upieczony biszkopt przeciąć wzdłuż na trzy równe blaty. Na dolnym blacie wyłożyć połowę pokrojonych brzoskwiń i nasączyć likierem, po czym wyłożyć 1/3 masy mascarpone, przykryć drugim blatem, ułożyć resztę pokrojonych brzoskwiń, nasączyć likierem, wyłożyć 1/3 masy i przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki oblepić ostatnią częścią masy, ozdobić odłożonymi połówkami brzoskwiń, cały tort obsypać wiórkami kokosowymi, a górę dodatkowo posypać startą czekoladą. Wstawić do lodówki i podawać najlepiej na drugi dzień.