Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślałam aby zrobić coś na próbę i troszkę tu ryzykowałam czy śmietana nie padnie jak dodam chałwę ale tort wyszedł pyszny a masa delikatna.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1234
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101594
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6069
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1234
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101594
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6069
Składniki
Białka ubić z cukrem na pianę, dodać żółtka a potem ręcznie i delikatnie masę jajeczną połączyć z mąkami przesianymi z proszkiem do pieczenia. Masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 20 cm z dnem wyłożonym papierem do pieczenia i piec biszkopt 35 minut w temperaturze 160 stopni. Upieczony biszkopt wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na 3 blaty. Mascarpone utrzeć z cukrem a potem wlać mocno schłodzoną śmietanę i ubić ją na sztywno. Następnie chałwę zetrzeć do ,śmietany na tarce o grubych oczkach i delikatnie wymieszać. Każdy blat nasączyć wodą z sokiem z cytryny i posmarować porcją masy. Na koniec udekorować tort resztą masy i ozdobami z czekolady i perełkami. Tort wstawić do lodówki na około dwie godziny.