Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
12 żółtek utrzeć z 1 szklanką cukru pudru
Dodać marmoladę i czekoladę, zmiksować
Dołożyć orzechy i wymieszać
Wyłożyć do tortownicy (najlepiej o średnicy 26 cm)
12 białek ubić na sztywno z 1 szkl. cukru pudru
Dodać sok z cytryny i migdały, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką
Wyłożyć do tortownicy na czarną część
Całość piec w temp. 180C przez ok. 45 minut Tortu nie przekrajamy, w trakcie pieczenia wewnątrz tworzy się warstwa białej masy. Na zewnątrz można zrobić polewę czekoladową lub mocno alkoholizowaną masę (patrz mój przepis na "Torcik pysznie wakacyjny") Styczeń 2009
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

betaww 27 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
PEWNIE TO I DOBRE. JAK MA BYĆ ZŁE, JAK W SRODKU PÓŁ KG. TAKICH ORZECHOWYCH PYSZNOŚCI! !I TO WAZYSTKO NA TAKĄ MAŁA TORTOWNICE.STRASZNIE TO DROGIE CIASTO.
0 Kto głosował? | Odpowiedz