Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny prosty tort , który odpowiednio udekorowany nadaje się na większe uroczystości
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 133
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 59
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 133
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 389
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 250
Składniki
Biszkopt czekoladowy: białka ubić z cukrem , mąkę wymieszać z kakao i proszkiem dodać do ubitych białek , piec 30 min do suchego patyczka po wystudzeniu przekroić na pół
wkładka orzechowa: białka ubic z cukrem dodać pozostałe składniki piec 30min w 180c
krem: żółtka , cukier, mąka kakao wymieszać z częścią mleka resztę mleka zagotować , wlać małym strumieniem do żółtek z mąką wymieszać , przelać ponownie do rondelka ugotować budyń przykryć folią spożywcza wystudzić mascarpone utrzeć dodawać powoli zimny budyń na koniec alkohol
pierwszą część biszkoptu posmarować 1/2 kremu wyłożyć wiśnie na to wkładka orzechowa posmarować resztą kremu i położyć drugi biszkopt śmietanę 30% zagotować dodać połamaną czekoladę poczekać chwilę aż wystygnie następnie polać ciasto można udekorować czekoladkami , kulkami rafaello ja dodatkowo zrobiłam koronkę z białej czekolady