Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny czekoladowy tort z nutką pomarańczy
Jasny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyże cukru, dodać 5 zółtek, dodać kisiel i 2 łyżki mąki,proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać, wlać do tortownicy, upiec, po ostudzeniu przekroić na pół
Ciemny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyżek cukru, dodać 5 żółtek, dodać 4 łyżki mąki i kakao, proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać , wlać do tortownicy, upiec po ostudzeniu przekroić na pół
Masa: odlać 3/4 szklanki mleka resztę mleka zagotować z cukrem, zimne mleko wymieszać z mąką i żółtkami wlać do gotującego się mleka, zagotować, wystudzić. Masło utrzeć dokładnie na białą masę, dodać zimny budyń, podzielić na 2 części, do jednej dodać nutellę, do drugiej startą skórkę ze sparzonej wcześniej pomarańczy i 2 łyżki soku z pomarańczy.
Przekrojone biszkopty naponczować i przekładać: jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt, jasny krem, jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt wykończenie ciemną masą, udekorować ubitą śmietanką . Smacznego
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 216
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1370
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 146
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 207
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 216
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1370
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 146
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 207
Składniki
Jasny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyże cukru, dodać 5 zółtek, dodać kisiel i 2 łyżki mąki,proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać, wlać do tortownicy, upiec, po ostudzeniu przekroić na pół Ciemny biszkopt: ubić pianę z 5 białek+5 łyżek cukru, dodać 5 żółtek, dodać 4 łyżki mąki i kakao, proszek do pieczenia pół łyżeczki, delikatnie wymieszać , wlać do tortownicy, upiec po ostudzeniu przekroić na pół Masa: odlać 3/4 szklanki mleka resztę mleka zagotować z cukrem, zimne mleko wymieszać z mąką i żółtkami wlać do gotującego się mleka, zagotować, wystudzić. Masło utrzeć dokładnie na białą masę, dodać zimny budyń, podzielić na 2 części, do jednej dodać nutellę, do drugiej startą skórkę ze sparzonej wcześniej pomarańczy i 2 łyżki soku z pomarańczy. Przekrojone biszkopty naponczować i przekładać: jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt, jasny krem, jasny biszkopt, ciemny krem, ciemny biszkopt wykończenie ciemną masą, udekorować ubitą śmietanką . Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Sernik ajerkoniakowy
Desery
Ciasto Kaszak
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Sernik ajerkoniakowy
Bez pysznego sernika ani rusz. :) Delikatny, rozpływający się w ustach, a jed...
Odsłon: 64
Ciasto Kaszak
Kaszak to ciasto na bazie kaszy manny, które możesz wykonać bez pieczenia – z...
Odsłon: 751