Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3135
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6632
Składniki
Upiekłam 3 biszkopty każdy z 4 jajek. Z dwóch wycięłam formę gitary, z trzeciego gryf. Wszystkie ścinki wykorzystałam jako środkową warstwę. Kawę zalałam 0,5 szklanki wrzątku i użyłam później jako poncz.
Z mleka, żółtek i mąki ziemniaczanej ugotowałam budyń, zimny utarłam z masłem, doprawiłam do smaku kremem orzechowym (budyń był gotowany bez cukru) 1/3 część masy odłożyłam do dekoracji.
Przełożenie: ciasto, poncz, masa, ścinki, poncz, masa, ciasto.