Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie torty zrobiłam dwa dla wnuków, troszkę wcześniej. Rodzinka zachwycona, tak im smakowały.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1558
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 562
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3701
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1465
Składniki
ciasto-Rózgą rozetrzeć żółtka z cukrem, do białości.Przesiać tam mąkę z proszkiem, kakao i mieszać dolewając mleko. Następnie dodać olej i wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do masy żółtkowej i delikatnie wmieszać łopatką.
Na blaszkę 22x36 wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto i wyrównać.
Nagrzać piekarnik i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą.Piec w 150*C.ok.60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem.
Ciasto po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier.
Ziemne ciasto przekroić na dwa blaty.Spód ułożyć w blaszce.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Śmietankę ubić z serkiem i mlekiem skondensowanym.Potem dodawać po trochu mleka w proszku i zmiksować. Na koniec dolewać letniej żelatyny i zmiksować ale nie długo bo krem zgęstnieje.Wyłożyć na placek w blaszce.
Przykryć drugą częścią ciasta i schłodzić z godzinę w lodówce.Tort wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze.Można boki lekko wyrównać, ścinając nierówności.
polewa- Nad parą rozpuścić czekoladę w śmietance z nutellą i masłem.Ostudzić do płynnego i polać cały tort.Za pomocą szpatułki, posmarować nie oblane boki.
Na górze zrobić polewą wzorek i przenieść tort na czystą tackę i schłodzić.