Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie torty zrobiłam dwa dla wnuków, troszkę wcześniej. Rodzinka zachwycona, tak im smakowały.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 189
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 706
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3551
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 928
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4168
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 189
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 706
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3551
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 729
Składniki
ciasto-Rózgą rozetrzeć żółtka z cukrem, do białości.Przesiać tam mąkę z proszkiem, kakao i mieszać dolewając mleko. Następnie dodać olej i wymieszać.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem dodawanym po trochu cukrem. Ubite białka porcjami dodawać do masy żółtkowej i delikatnie wmieszać łopatką.
Na blaszkę 22x36 wyłożoną papierem do pieczenia, wylać ciasto i wyrównać.
Nagrzać piekarnik i wstawić na spód naczynie z gorącą wodą.Piec w 150*C.ok.60 min. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem.
Ciasto po upieczeniu, odwrócić na deskę i zdjąć papier.
Ziemne ciasto przekroić na dwa blaty.Spód ułożyć w blaszce.
krem-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i schłodzić do letniego. Śmietankę ubić z serkiem i mlekiem skondensowanym.Potem dodawać po trochu mleka w proszku i zmiksować. Na koniec dolewać letniej żelatyny i zmiksować ale nie długo bo krem zgęstnieje.Wyłożyć na placek w blaszce.
Przykryć drugą częścią ciasta i schłodzić z godzinę w lodówce.Tort wyjąć z blaszki i ułożyć na paterze.Można boki lekko wyrównać, ścinając nierówności.
polewa- Nad parą rozpuścić czekoladę w śmietance z nutellą i masłem.Ostudzić do płynnego i polać cały tort.Za pomocą szpatułki, posmarować nie oblane boki.
Na górze zrobić polewą wzorek i przenieść tort na czystą tackę i schłodzić.