Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znalazłam w necie,trochę jest inny od oryginału. Polecam na pewno Wam posmakuje:)
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 294
Polecam.
Odsłon: 766
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36308
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 428
Składniki
Tortownicę o średnicy 22cm,wyłożyć folią aluminiową.Na spód dać część grubiej pokruszonych herbatników. 2/3 malin dać do miseczki,dodać 1 łyżkę cukru pudru i sok z 1/2 cytryny,rozgnieść widelcem. Wyłożyć na warstwę herbatników i wyrównać. Serek mascarpone wymieszać mikserem z cukrem pudrem ,sokiem z 1/2 cytryny,cukrem waniliowymDodać ubitą śmietankę oraz śmietan-fix. Na warstwę malin wyłożyć pokruszone herbatniki i 1/2 część mascarpone. Na serek ułożyć banany pokrojone w talarki.Na banany dać pokruszone herbatniki.Polać po wierzchu sokiem z cytryny rozcieńczonym odrobiną wody. Na wierzch herbatników dać pozostałą część serka i wyrównać. Udekorować malinami i dać na kilka godz.do lodówki.
Smacznego życzę!