Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny malinowo-śmietankowy dla najmłodszych
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Składniki
biszkopty upiec (każdy z pięciu jaj), przekroić na połowę, skropić cukrem waniliowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Śmietanę roślinną ubić na sztywno, dodać syropu malinowego i barwnik czerwony (ja dałam 3 barwniki, wyszło różowe, na czerwone trzeba więcej. Biszkopty przekładać masą malionow-śmietankową, wykrajać na elementy do cieżarowki, obtoczyć masą z zewnątrz. Z andrutów wyciąć szyby i lusterka. Z toffifee zrobić światła. Z ciastek czekoladowych koła. Wyładować na ciężarówkę towar "piankowy i zelowy". Smacznego !!
ps. śmietana roslinna dłużej trzyma, nie rozwadnia się jak zwykla.