Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 66
Dodano: 16.05.2010
Odsłon: 7416
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Odzielić białka od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę. Dorzucać po jednym żółtka na zmianę z cukrem. Kiedy wszystko się ładnie połączy, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i energicznie wymieszać. Ciasto przełożyć do przygotowanej tortownicy 30 cm. Piec 50-60 min w temp. 160''''''''C. Zwykle podpiekam na początek sam dół, tak przez około 15 minut, później przestawiam na góra dół :) Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 3 części. Pierwszą część nasączyć i rozsmarować marmoladę. Przykryć drugim krążkiem. Również nasączyć. Rozsmarować śmietanę i przykryć ostatnim krążkiem, który po nasączeniu także przykryć kremem. Udekorować. Masę śmietanową zrobić jak na opakowaniu. Wypróbowałam ją kilkakrotnie. Jest rewelacyjna! I smakuje wybornie.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Zuza30 31 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Juz powedrowalo do ulubionych,mam za 3 tyg podwojna impreze urodzinowa moich córek,wiec napewno cos wyklece:)chodz jestem beztalenicem:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 17 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ładny torcik a ta masa malinowa dr.Oetker jest pyszna też ją robię0 Kto głosował? | Odpowiedz

groszkiewicz 16 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Już uzupełniłam przepis :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

eses 16 maja 2010Zgłoś do usunięcia
?? coś więcej poproszę?0 Kto głosował? | Odpowiedz