Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i nie trudny do zrobienia .......
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem w. Wtrakcie dodawaj wodę i zmielone orzechy .Na koniec wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia i powoli dodaj pianę z białek . Wyłóż do natłuszczonej formy o śr.22cm .piecz 45 minut w tem.160 st. Wystudzone ciasto wyjmij z formy i przekrój na dwa placki.
W mleku rozbij dobrze żółtko (biało z tego jajka użyj do biszkoptu) i proszek budyniowy i ugotuj budyń .Utrzyj masło z cukrem i budyniem na krem .Przełóż nim placki i posmaruj tort .Obsyp orzechami i udekoruj kremem