Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 93
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 208
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7561
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 93
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 208
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7561
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać cukier wanilinowy,następnie ubić pianę z białek,proszek wymieszać z orzechami i dodawać do żółtek na zmianę ubitą pianę i orzechy.na koniec dodać bułkę tartą i lekko wymieszać.Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą.Piec 45 min w temp 175 stopni termoobieg
Przygotowanie masy:żółtka utrzeć z cukrem wmieszać mąkę.Do masy wlać kawę-zimną połączyć i ugotować do powstania kremu-wystudzić.Masło utrzeć dodawać do niego stopniowo ostudzony krem miksować do połączenia na koniec wlać kieliszek spirytusu.
Wystudzone ciasto przekroić na trzy części przełożyć masą udekorować wedle uznania smacznego!