Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1070
Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1062
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1070
Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 1062
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać cukier wanilinowy,następnie ubić pianę z białek,proszek wymieszać z orzechami i dodawać do żółtek na zmianę ubitą pianę i orzechy.na koniec dodać bułkę tartą i lekko wymieszać.Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą.Piec 45 min w temp 175 stopni termoobieg
Przygotowanie masy:żółtka utrzeć z cukrem wmieszać mąkę.Do masy wlać kawę-zimną połączyć i ugotować do powstania kremu-wystudzić.Masło utrzeć dodawać do niego stopniowo ostudzony krem miksować do połączenia na koniec wlać kieliszek spirytusu.
Wystudzone ciasto przekroić na trzy części przełożyć masą udekorować wedle uznania smacznego!