Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem do białości dodać cukier wanilinowy,następnie ubić pianę z białek,proszek wymieszać z orzechami i dodawać do żółtek na zmianę ubitą pianę i orzechy.na koniec dodać bułkę tartą i lekko wymieszać.Tortownicę o średnicy ok 26 cm posmarować masłem i posypać bułką tartą.Piec 45 min w temp 175 stopni termoobieg
Przygotowanie masy:żółtka utrzeć z cukrem wmieszać mąkę.Do masy wlać kawę-zimną połączyć i ugotować do powstania kremu-wystudzić.Masło utrzeć dodawać do niego stopniowo ostudzony krem miksować do połączenia na koniec wlać kieliszek spirytusu.
Wystudzone ciasto przekroić na trzy części przełożyć masą udekorować wedle uznania smacznego!