Do góry

Desery Przepis na:

Tort Pavlova

Tort Pavlova

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 5001

Dodano:

Odsłon: 23756

Przepyszny tort bezowy. Nikt mu się nie oprze. Z tym przepisem na pewno Ci się uda go wykonać.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Serdecznie zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować tort Pavlova.

  2. Będziemy potrzebowali białek z 6 jaj. Zaczynamy je ubijać mikserem i powoli dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet. To sprawi że nasza beza będzie zwarta. Białka ubijamy do czasu aż będzie można z nich formować dowolny kształt.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy na niej coś w rodzaju wulkanu (na filmie to dobrze widać). Wstawiamy do pieczenia na 120C przez pół godziny a następnie 100C przez 3h.

  3. Kiedy beza ostygnie robimy krem. Potrzebujemy 350ml śmietany kremówki i 4 łyżki cukru trzcinowego. Wszystko miksujemy na bitą śmietanę. Pod koniec dodajemy po trochę serka mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. Krem jest gotowy. Jako opcję możemy dodać ziarna z jednej laski wanilii.

  4. Krem przekładamy do bezy - musimy być delikatni (nie przesadnie, ale jednak). Na wierzch układamy owoce i liście mięty. Beza jest gotowa do spożycia właściwie od razu po przygotowaniu.

    Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jola10 08 sierpnia 2017 Ten deser jest przepyszny. Opis przepisu i prezentacja wykonania super. Zabieram do ulubionych bo napewno będzie moim ulubionym ciastem. Dziękuję. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń