Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny tort bezowy. Nikt mu się nie oprze. Z tym przepisem na pewno Ci się uda go wykonać.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 42
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32547
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 42
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 68
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 908
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 327
Składniki
Serdecznie zapraszam do obejrzenia filmu, w którym pokazuję jak przygotować tort Pavlova.
Będziemy potrzebowali białek z 6 jaj. Zaczynamy je ubijać mikserem i powoli dodajemy cukier. Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet. To sprawi że nasza beza będzie zwarta. Białka ubijamy do czasu aż będzie można z nich formować dowolny kształt. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i formujemy na niej coś w rodzaju wulkanu (na filmie to dobrze widać). Wstawiamy do pieczenia na 120C przez pół godziny a następnie 100C przez 3h.
Kiedy beza ostygnie robimy krem. Potrzebujemy 350ml śmietany kremówki i 4 łyżki cukru trzcinowego. Wszystko miksujemy na bitą śmietanę. Pod koniec dodajemy po trochę serka mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy. Krem jest gotowy. Jako opcję możemy dodać ziarna z jednej laski wanilii.
Krem przekładamy do bezy - musimy być delikatni (nie przesadnie, ale jednak). Na wierzch układamy owoce i liście mięty. Beza jest gotowa do spożycia właściwie od razu po przygotowaniu. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu.