Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie taki diabeł straszny, jak go malują. Myślałam, że porywam się z motyką na księżyc, ale w sumie bardzo łatwe do zrobienia.:) Polecam, strasznie pyszne
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 74
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 188
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 74
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 188
Składniki
Białka ubić na sztywno, pod koniec dodawać stopniowo cukier, mąkę i na koniec ocet.
Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć masę białkową w kształt koła, rozłożyć dosyć płasko, nie w szpic. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i po 5 minutach przykręcić temperaturę do 150 stopni. Piec 1,5 godziny. Piekłam z termoobiegiem dolna grzałka. Po upieczeniu wyłączyć piekarnik i studzić w lekko uchylonych drzwiczkach.
Kremówkę ubić na sztywno bez cukru, wyłożyć na bezę i poukładać ciasno owoce. SMACZNEGO!!!