Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 263 Ocena: 8162
Dodano: 07.10.2011
Odsłon: 43743
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki, wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Dodajemy cukier puder, śmietankę oraz masło i podgrzewając na małym ogniu mieszamy do połączenia składników. Następnie dodajemy zmielone orzechy i mieszamy. Masą smarujemy wafle i układamy jeden na drugim. Tort obciążamy deską do krojenia, owijamy folią i wkładamy do stężenia do lodówki (minimum godzina). Tort kroimy na kwadraty, prostokąty lub trójkąty.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

Sygitta 15 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
dodaje do ulubionych:) ...napewno zrobie :))1 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchcik2 30 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie i na pewno tak smakuje. Typowo krakowskie. Ale ja wolę kajmak.0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 08 października 2011Zgłoś do usunięcia
Czekolada,śmietanka,orzechy...co za rozpusta:) Przepis schowam do ulubionych:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 08 października 2011Zgłoś do usunięcia
Ta masa powinna być bardzo dobra, muszę wypróbować, do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

kajanawakacjach 08 października 2011Zgłoś do usunięcia
Oj-dobre!1 Kto głosował? | Odpowiedz

Manuela73 08 października 2011Zgłoś do usunięcia
Właśnie tak zrobione wafelki są najpyszniejsze:))1 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 07 października 2011Zgłoś do usunięcia
wyglada przepieknie, do wyprobowania :)ale pewnie jest super, jak te Twoje przepisy, ktore do tej pory wyprobowalam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz