Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis ten znalazłam w czeskiej gazecie . Wcześniej jadłam taki torcik w Brnie. Smaczne ciasto z pysznym kremem. Polecam.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22848
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15266
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22848
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15266
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Składniki
1. CIASTO Jajka ubijamy z cukrem do białości.Powoli dodajemy mąkę z kakao. Wlewamy do natłuszczonej blaszki i wstawiamy do piekarnika na około 30-45 minut w temperaturze 180 C. Robimy budyń do kremu. Masło rozcieramy z mąką na gładź, zalewamy zimnym mlekiem. Stawiamy na gaz, cały czas mieszamy do zagotowania. Studzimy przykrywając folią , aby nie powstał kożuch. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, żółtkami i zimnym budyniem. Na koniec dodajemy kakao i 1-2 łyżki wódki z orzechów laskowych. Biszkopt przekrawamy na 3 lub 4 części, przekładamy masą. Wierzch polewamy roztopioną czekoladą z masłem ( NIE GORĄCĄ). Ozdabiamy orzechami laskowymi. Wstawiamy do lodówki.