Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort różano-malinowy Karoliny Kornackiej z Opola"
Ciasto bananowe jest smaczne i pachnie bananami, ma ciemny kolor, jest wilgot...
Odsłon: 388
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4831
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3254
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 4831
Szybka , smaczna i prosta sałatka którą przygotujesz dosłownie w 5 minut idea...
Odsłon: 3254
Składniki
Białka długo ubijam, dodając po łyżce cukru. Gdy piana jest bardzo sztywna, dodaję partiami mąkę ziemniaczaną i ocet.
Na papierze do pieczenia rysuję koło o średnicy 25 cm. Wykładam na nie pianę i formuję bezę tak, aby w środku było zagłębienie, a brzegi były podniesione. Wstawiam do nagrzanego do 175°C piekarnika i od razu zmniejszam temperaturę do 100°C. Piekę ok. 90 minut, studzę. Śmietanę ubijam, pod koniec dodaję mascarpone i wodę różaną. Zimną bezę smaruję konfiturą i kremem. Dekoruję owocami i wiórkami czekoladowymi.
Czas przygotowania 120 minut, cena porcji około 1,80 złŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Krem Bomba
Desery
Ciasto cappuccino
Desery
Krem kawowy
Desery
Krem cappuccino
Krem Bomba
Pyszny i prosty w przygotowaniu krem. Jest to krem piankowy, który jest fajny...
Odsłon: 149
Ciasto cappuccino
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 593