Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mały tort czekoladowy ukryty w dużym serowym. Tort z rozetkami i kolorową konfiturą.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22690
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15048
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4802
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45091
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 687
Składniki
ciasto-Masło wraz z połamaną czekoladą, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać do tortownicy 22 cm, wyłożonej papierem do pieczenia, tylko na spodzie. Piec w 175* ok.25 min.do suchego patyczka.Po przestygnięciu,przekroić na dwa krążki.
wkładka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Tortownicę 22 cm. zafoliować w środku i wylać tam galaretkę. Powrzucać maliny i schłodzić do zgęstnienia.Wyjąć delikatnie z folii. Spód czekoladowego ciasta włożyć do tej tortownicy 22 cm. Posmarować połową musu śliwkowego. Włożyć krążek galaretki z malinami. Posmarować resztą musu śliwkowego. Przykryć górą ciasta i schłodzić w lodówce.
Tortownicę 27 cm. zafoliować w środku, dodatkowo zabezpieczyć bok grubszą folią i włożyć tam mały torcik.
masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Zmiksować śmietankę z cukrem pudrem, potem porcjami sera i jogurtu.Na koniec dolewać żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać ciasteczka i borówkę, szybko wymieszać i przelać do tortownicy.Starać się, żeby masa wlała się między przestrzeń tortownicy.Schłodzić kilka godzin, najlepiej całą noc.
Po schłodzeniu, zdjąć obręcz z tortownicy i zabezpieczenia. Ułożyć tort na paterze.
rozetki-Zmiksować śmietankę z kremem w/g wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką. Zrobić odpowiednie rozetki.
kolorowa konfitura-W środek rozetek powkładać po 1-2 łyżek konfitury.Cały tort schłodzić.
Tort kroić ciepłym nożem.