Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2561 Ocena: 19413
Dodano: 17.08.2016
Odsłon: 1640
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wykonanie:
Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu- odstawić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i namoczoną wcześniej w zimnym mleku żelatyną, żółtka utrzeć i wlewać bardzo powoli stale mieszając na gorące mleko. Następnie zagęścić podgrzewając i cały czas mieszając , uważać przy tym aby nie zagotować- ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą bardzo dokładnie. Ser zmielić i połączyć z gotową masą, jeżeli mamy mrożone owoce, to dodajemy w całości na samym końcu- lekko mieszając z masa serową. ( możemy również dodać bakalie lub czekoladę) zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)