Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na specjalną okazję.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47634
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165264
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 343
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 88
Składniki
Wykonanie: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu- odstawić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i namoczoną wcześniej w zimnym mleku żelatyną, żółtka utrzeć i wlewać bardzo powoli stale mieszając na gorące mleko. Następnie zagęścić podgrzewając i cały czas mieszając , uważać przy tym aby nie zagotować- ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą bardzo dokładnie. Ser zmielić i połączyć z gotową masą, jeżeli mamy mrożone owoce, to dodajemy w całości na samym końcu- lekko mieszając z masa serową. ( możemy również dodać bakalie lub czekoladę) zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.