Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na specjalną okazję.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 245
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 702
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 245
Sos boloński to klasyka kuchni włoskiej – mięsny sos z pomidorami i warzywami...
Odsłon: 702
Składniki
Wykonanie: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu- odstawić. Mleko zagotować z cukrem waniliowym i namoczoną wcześniej w zimnym mleku żelatyną, żółtka utrzeć i wlewać bardzo powoli stale mieszając na gorące mleko. Następnie zagęścić podgrzewając i cały czas mieszając , uważać przy tym aby nie zagotować- ostudzić. Masło utrzeć i połączyć z ostudzoną masą bardzo dokładnie. Ser zmielić i połączyć z gotową masą, jeżeli mamy mrożone owoce, to dodajemy w całości na samym końcu- lekko mieszając z masa serową. ( możemy również dodać bakalie lub czekoladę) zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki.