Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na upalne dni. Zimny torcik z pewnością Was ostudzi.
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 687
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 96
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 269
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 340
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1105
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 687
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 96
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 269
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 340
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1105
Składniki
Przygotowuję galaretki: brzoskwiniową, agrestową i wiśniową. Każdą z nich rozpuszczam w połowie wody wskazanej na opakowaniu. Najlepiej robić to w prostokątnych naczyniach. Studzę i wkładam do lodówki na ok 3 h. W tym czasie powinna stężeć.
Trzy opakowania galaretki cytrynowej rozpuszczam w rondelku w 750 ml gorącej wody i pozostawiam do ostygnięcia. Jeśli galaretka cytrynowa zaczęła gęstnieć, w misce ubijam śmietanę, a następnie wciąż miksując, jogurty greckie. Do śmietankowo-jogurtowej masy wlewam stopniowo, wciąż miksując galaretkę cytrynową.
Galaretki: brzoskwiniową, agrestową i o smaku wiśni wyciągam z pudełek i tnę w kostki. Pocięte galaretki wrzucam do śmietankowo-jogurtowej masy i dokładnie mieszam.
Całość przekładam do tortownicy i owijam folią spożywcza, a następnie wkładam do lodówki na ok. 2 h. (Tortownicę można wcześniej wyłożyć folią).