Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najsmaczniejszych tortów. Masa śmietankowa przełożona konfiturą jagodową.
pyszne, kruche rurki z delikatnym kakaowym kremem. Są dosyć czasochłonne ale...
Odsłon: 2965
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 92
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 143
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1686
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 92
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 143
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1686
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 307
Składniki
Tortownica 20-22 cm. Spód wyłożony papierem do pieczenia. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości, nawet kilkanaście minut. Gdy masa jest już bardzo gęsta, dodajemy cukier waniliowy, kurkumę i porcjami dosypujemy mąkę. Wszystko delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto przekładamy do tortownicy. Pieczemy w 175-170 C około 30 minut. Studzimy. Poncz: herbatę zaparzamy, lekko słodzimy, dodajemy sok z cytryny i ew. zapach cytrynowy. Studzimy. Całkowicie przestudzone ciasto kroimy na trzy części. Pierwszą warstwę nasączamy ponczem i cienko smarujemy konfiturą. JASNA MASA. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno pod koniec dodajemy fix, cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny. Gotową masę rozkładamy na konfiturze. Nakładamy drugi krążek ciasta, nasączamy i szybko wkładamy do lodówki. MASA CIEMNA. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy fix, kakao i cukier z wanilią. Drugi kawałek biszkoptu smarujemy konfiturą i nakładamy ciemną masę. Wyrównujemy boki, nakładamy ostatni krążek ciasta, nasączamy i odstawiamy do lodówki. Następnie resztą konfitury smarujemy wierzch ciasta i znów wstawiamy do lodówki. MASA ZIELONA. Zimną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy fix ( prawie dwa opakowania), cukier waniliowy, młody jęczmień, skórkę i sok z limonki. Masą napełniamy rękaw cukierniczy i dekorujemy ciasto. Wstawiamy do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Śląskie makrony odpustowe
Desery
Sernik cytrynowy
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Śląskie makrony odpustowe
Śląskie makrony odpustowe to ponoć najlepsze ciastka na Śląsku z bułką tartą...
Odsłon: 139
Sernik cytrynowy
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 143