Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort śmietankowo-pomarańczowy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 182
Składniki
Białka ubij, pod koniec dodawaj po łyżce cukru. Nadal miksując dodaj po jednym żółtku. Mąki przesiej do masy i delikatnie wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia i wlej masę. Piecz 25 minut w temperaturze 170°C.
Biszkopt przekrój, blaty nasącz sokiem z pomarańczy. Śmietanę ubij, dodaj cukier puder, serki, likier. Zmiksuj z rozpuszczoną żelatyną. Połowę kremu wyłóż na blat, przykryj drugim, nałóż krem. Udekoruj pomarańczami i orzechami.Źródło: Dobry Tydzień