Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort na każdą okazję. Idealny ze świeżymi owocami.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 112
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12513
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1240
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 731
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 112
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 12513
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1240
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 731
Składniki
W misce ubić na sztywno białka ze szczyptą soli. W drugiej misce ubić żółtka z cukrem . Następnie na najniższych obrotach miksera połączyć żółtka z mąką i proszkiem do pieczenia. Za pomocą łyżki połączyć białka z żółtkami (połączonymi z mąką i proszkiem). Wylać na wysmarowaną tortownicę (26 cm). Piec 30 minut w nagrzanym piekarniku do do stopni. Z tych proporcji wyjdą dwa placki.
Wlac obie smietany do miski i ubic na sztywno z cukrem pudrem. Mozna usztywnic smietane dodatkowo smietan fixem lub serkiem mascarpone ( jeden serek lub dwa smietan fixy). Owoce umyć, pokroić jeśli trzeba.
Ostudzony biszkopt przekroić, nasączyćwg uznania, pomarowac ubitą śmietana i ułożyć owoce. Przykryć drugim plackiem i tak samo nasączyć, posmarować śmietaną i górę już udekorować owocami. Posmarować boki tortu smietana.
Przepisy Desery
Desery
Różana pascha z bakaliami
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Różana pascha z bakaliami
Słodka pascha z dużą ilością bakalii i syropem różanym. Tradycyjny wielkanocn...
Odsłon: 27
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 84