Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort upiekłam na swoje urodziny. Postanowiłam poeksperymentować i masa powstała z tego co kocham najbardziej – biała czekolada. Połączenie serka mascarpone z białą czekoladą to dobry pomysł ! Tort jest pyyyyysznyyyy
1.
Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką
2.
Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części
3.
Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej
4.
Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5.
Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem.
6.
Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać – włożyć do lodówki na godzinę
7.
Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź
8.
Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą
9.
Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę
Ciasto cheeseburger z tortownicy XXL
Odsłon: 18280
Biszkopt bez dodawania proszku do pieczenia, który zawsze się uda. Warunkiem...
Odsłon: 16106
Pizza jest pyszna ,zapraszam do obejrzenia filmiku na yt.
Odsłon: 1591
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 19
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 32
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 19
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 32
Składniki
1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką 2. Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części 3. Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej 4. Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem. 6. Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać – włożyć do lodówki na godzinę 7. Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź 8. Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą 9. Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę
Przepisy Desery
Desery
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Desery
Deser galaretkowo - jogurtowy
Desery
Rolada czekoladowa z kremem z bitej śmietany
Desery
Placki z jabłkiem i brzoskwinią
Śmietankowe lody o smaku szarlotki.
Przepyszne śmietankowe lody ( bez jajek ) o smaku szarlotki z jabłkami i karm...
Odsłon: 19
Deser galaretkowo - jogurtowy
Deser przygotowany do popołudniowej kawusi. Deser bardzo prosty w przygotowan...
Odsłon: 77