Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort upiekłam na swoje urodziny. Postanowiłam poeksperymentować i masa powstała z tego co kocham najbardziej – biała czekolada. Połączenie serka mascarpone z białą czekoladą to dobry pomysł ! Tort jest pyyyyysznyyyy
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 171
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 171
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Składniki
1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką 2. Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części 3. Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej 4. Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem. 6. Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać – włożyć do lodówki na godzinę 7. Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź 8. Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą 9. Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę