Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort upiekłam na swoje urodziny. Postanowiłam poeksperymentować i masa powstała z tego co kocham najbardziej – biała czekolada. Połączenie serka mascarpone z białą czekoladą to dobry pomysł ! Tort jest pyyyyysznyyyy
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić z cukrem. Caly czas miksując dodać żółtka. Do gęstej masy dodać resztę składników i delikatnie połączyć drewnianą łyżką 2. Piecz w 180 stopniach 30 min. Wystudzić i przeciąć na 3 części 3. Czekoladę połamać na małe kawałeczki i rozpuścić w kąpieli wodnej 4. Ciepłą lecz nie gorącą czekoladę dodaj do serka i delikatnie wymieszać
5. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem. 6. Ubitą śmietanę dodać do serka z czekoladą i delikatnie wymieszać – włożyć do lodówki na godzinę 7. Platki migdałów upraż na suchej patelni. OStudź 8. Na dno tortownicy wyłóż 1 blat, namocz go herbatę i wyłóż 1/3 masy, na masę wyłóż 1/3 migdałów. Ułóż na to kolejny blat, namocz go herbatą. wyłóż 1/2 masy, posyp 1/3 płatków. Wyłóż ostatni blat i cały tort wysmaruj masą 9. Migdały drobno pokrusz. Pokruszonymi migdałami oprósz boki tortu. na wierzch wyłóż kandyzowany kokos oraz posypkę