Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort szwarcwaldzki z wiśniówką"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32688
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32688
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Składniki
Czekoladę stop. Masło utrzyj z 8 dag cukru. Dodaj czekoladę. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka dodaj do masy czekoladowej. Wsyp mąkę pszenną i proszek. Białka ubij z 10 dag cukru, domieszaj do ciasta. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 40 minut w 175°C. Rozetnij na 3 blaty.
Wiśnie osącz. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z kilkoma łyżkami zalewy. Resztę zalewy zagotuj, zagęść mąką ziemniaczaną. Włóż wiśnie, wymieszaj i schłodź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym i resztą cukru.
Blaty skrop wiśniówką z herbatą. Przełóż masą wiśniową i bitą śmietaną. Śmietaną posmaruj też bok i wierzch ciasta. Obsyp wiórkami czekolady. Udekoruj konfiturą.Źródło: Naj