Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 576 Ocena: 8431
Dodano: 17.06.2018
Odsłon: 1048
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
biszkopt- Biała ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubić. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać olej, delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy 25 cm. Piec ok.25-30 min.Po przestygnięciu przekroić na trzy blaty.
Spód biszkoptu, ułożyć w blaszce i nasączyć frużeliną.
krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami serek, i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną.Dodać tartą czekoladę i szybko wmieszać. Zaraz wyłożyć 1/2 na biszkopt w blaszce.
Włożyć następny krążek biszkoptu i resztę kremu.
Przykryć górą biszkoptu i całość schłodzić parę godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć zabezpieczenia.
tynk-Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodać troszku olejku, zmiksować.Posmarować połową cały tort.
Boki tortu obkleić cukiereczkami.
Resztę tynku zafarbować na zielono, jadalnym barwnikiem. Za pomocą woreczka cukierniczego z tylką,zrobić rozetki na górze tortu.
Dekoracje zrobić wcześniej z gotowej masy plastycznej.
Ułożyć na górze, koniki i kwiatki i napis. Tort przechowywać w lodówce. Kroić ciepłym i ostrym nożem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ErJot 18 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Jak zwykle: perfekcja wykonania:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz