Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TORT WIELKANOCNY
Biszkopt
7 jajek
¾ szklanka cukru
szklanka mąki pszennej
4 łyżki mąki ziemniaczanej
Masa do przełożenia
600 ml śmietany 36%
galaretka cytrynowa
szklanka gorącej wody
Masa do dekoracji
400 ml śmietany 36%
galaretka krystaliczna
szklanka gorącej wody
Dodatki
Czekoladowe baranki oraz jajeczka
Masa do przełożenia
Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły.
Śmietanę cytrynową przełożyć każdy blat biszkoptu, tworząc tort i wstawić naokoło 30 minut do lodówki.
Masa do dekoracji
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły.
Schłodzony tort posmarować śmietaną, udekorować barankami oraz jajeczkami, wstawić do lodówki.
Tort przechowywać w lodówce
Smacznego :)
Szybki i tani sposób aby wprowadzić do domu klimat wielkanocny. Przygotowując...
Odsłon: 725
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8988
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 412
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 45
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 8988
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 412
Jeśli nie masz pomysłu na to co jeść i jednocześnie twoje umiejętności kulina...
Odsłon: 45
Składniki
Biszkopt 7 jajek ¾ szklanka cukru szklanka mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej Masa do przełożenia 600 ml śmietany 36% galaretka cytrynowa szklanka gorącej wody Masa do dekoracji 400 ml śmietany 36% galaretka krystaliczna szklanka gorącej wody Dodatki Czekoladowe baranki oraz jajeczka
Masa do przełożenia Galaretkę cytrynową rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Śmietanę cytrynową przełożyć każdy blat biszkoptu, tworząc tort i wstawić naokoło 30 minut do lodówki. Masa do dekoracji Galaretkę krystaliczną rozpuścić w gorącej wodzie i pozostawić aby zaczęła zelować. Śmietanę ubić sztywno cały czas miksując wlewać powoli galaretkę, miksować jeszcze przez chwile aby składniki się połączyły. Schłodzony tort posmarować śmietaną, udekorować barankami oraz jajeczkami, wstawić do lodówki. Tort przechowywać w lodówce Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Desery
Ciasto przekładaniec
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 156
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Naszła was ochota na coś słodkiego, ale nie chcecie tracić czasu na robienie...
Odsłon: 207