Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort imprezowy, imieninowy. Tort z kremem porzeczkowym i stracciatello. Tort z dekoracją z mleka w proszku.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22611
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4711
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22611
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14926
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4711
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44715
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 639
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 676
Składniki
biszkopt-Ubić białka ze szczyptą soli i po trochu dodawanym cukrem.Miksując dolewać po żółtku. Przesiewać tam mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać ale już łopatką,dolewając też olej. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do tortownicy 27 cm.wyłożonej papierem tylko na dole. Piec ok.30 min. w 175*. Wyjąć z piekarnika,trochę odczekać i obkroić boki, obrócić na ręcznik papierowy, zdjąć blaszkę,papier i odstawić do przestygnięcia. Przekroić na 3 blaty.
Spodni blat biszkoptowy, włożyć do zabezpieczonej tortownicy i nasączyć rozrzedzonym sokiem.
krem 1-Żelatynę rozmieszać z gorącą wodą i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem i fixem. Następnie dodawać porcjami serek. Potem dodać mus i ubić.Następnie dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć do tortownicy i rozsmarować.
Przykryć drugim blatem biszkoptowym.Nasączyć rozrzedzonym sokiem i porozrzucać wiśnie.
krem 2- Postąpić jak z 1 kremem, z tym że, po zmiksowaniu z żelatyną,dopiero dodajemy czekoladę. Mieszamy szybko łopatką i wykładamy do tortownicy i rozsmarowujemy.
Przykryć 3 blatem biszkoptowym i schłodzić tort kilka godzin w lodówce.
Po schłodzeniu, zdjąć zabezpieczenia i rant z tortownicy. Przykryć paterą i odwrócić ''do góry nogami''
tynk-Mleko zagotować z cukrem i ostudzić.Zmiksować miękkie masło, do białości. Miksując dolewać mleko z cukrem potem dosypując w proszku. Posmarować cały tort i wygładzić albo poklepać. Troszkę zostawić na rozetki, które zrobić na dole tortu.
ozdoby-Dekoracje zrobić wcześniej.Wymieszać mleko suche z przesianym cukrem pudrem i stopniowo dodawanym mlekiem.Zagnieść jak na plastyczne ciasto.Najlepiej mieszać ręką, wtedy wyczuje się, czy masa się skleja. Następnie wyrobić masę na stolnicy, podsypując cukrem pudrem.Podzielić na części i zafarbować. Za pomocą silikonowych mat wycisnąć różne kwiatki i listki. Zrobione dekoracje przetrzymać w lodówce. Dekoracje zrobiłam na dwa torty.
Na torcie ułożyć dekoracje. Tort przetrzymywać w lodówce. Kroić ciepłym i ostrym nożem.