Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tortilla z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Następnie wymieszaj je ze śmietaną i startym żółtym serem. Do powstałej masy wbij jajka, wyciśnij czosnek, dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Formę lub naczynie żaroodporne posmaruj tłuszczem. Przełóż do niego masę ziemniaczaną i zapiekaj ją przez 20 minut.
Grzyby opłucz, wrzuć do garnka i gotuj przez ok. 5 minut.
Fasolkę obierz i lekko zblanszuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i potnij na kawałki.
Cebulę pokrój w krążki, pomidory w grubą kostkę, a odsączoną mozzarellę w plastry.
Warzywa i grzyby ułóż na podpieczonych ziemniakach, na wierzch dodaj oliwki. Posyp włoskimi ziołami.
Tak przygotowaną tortillę umieść w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Zapiekaj przez 40 minut.
Przed podaniem posyp szczypiorkiem.
Agata Skiba z MorawicyŹródło: Super TV