Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z dwoma różnymi kremami. Ciasto z bananami i galaretką. Ciasto z rozetkami, może zastąpić tort.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 235
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104560
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9072
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Drugi upiec taki sam.Jeden biszkopt włożyć do tej samej blaszki, co piekliśmy i wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
krem porzeczkowy-Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem,fixem, stopniowo dodawanym twarogiem i musem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i miksować ale nie za długo. Wylać do blaszki na biszkopt i rozsmarować.
Przykryć drugim biszkoptem.
krem jagodowy-Postąpić jak z poprzednim kremem, wylać na biszkopt w blaszce i rozsmarować.
Poukładać plasterki bananów.
galaretka- Wodę zagotować, odstawić i zaraz rozpuścić w niej galaretki. Ostudzić do lekkiego tężenia i wylać do blaszki po bananach.Schłodzić w lodówce przynajmniej z pół godziny.
rozetki-Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem,serkiem i jogurtem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i miksować ale nie za długo. Przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylką. Zrobić rozetki na zastygniętej galaretce.Ciasto przetrzymywać w lodówce.