Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tortowe z ciemnym biszkoptem, przełożone kremem serowym z biszkopcikami. Ciasto z kruszonką z mleka w proszku. Ciasto wyszło bardzo pyszne.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1206
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12387
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
biszkopt- Białka ubić ze szczyptą soli potem,po trochu dodawanym cukrem. Dodawać po żółtku, ciągle miksując. Przesiać mąkę, kakao, proszek. Lekko mieszać ale już łopatką,jednocześnie dolewając olej.Wylać na blaszkę (30x40)z papierem. Piec w 175*ok. 25-30 min. Drugi upiec tak samo.Ciasto będzie dosyć wysokie, można biszkopty upiec z 4 jajek, odpowiednio zmniejszając resztę składników.
Jeden biszkopt ułożyć w tej samej blaszce, co piekliśmy, ale z zabezpieczonymi wyżej bokami.
krem-Biszkopciki namoczyć w przegotowanej wodzie z sokiem z cytryny. Jak napęcznieją to rozgnieść abo przetrzeć przez sitko. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Ser zmiksować z pudrem i śmietanką, dodać biszkopciki i zmiksować. Na koniec dolewać żelatynę i zmiksować. 3/4 kremu wyłożyć na biszkopt.
Przykryć drugim biszkoptem, ale górą do dołu.
Rozsmarować resztę kremu, śpieszyć się bo krem gęstnieje.
posypka-Zrobić ją wcześniej, przed kremem. Zmiksować masło z cukrem. Dodać mleko w proszku i już rozdrabniać ale rękoma na gruby żwirek.Rozsypać na górze placka.
esy-Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, przelać do papierowego rożka i polać placek.