Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Toruńskie choineczki"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
tyg. wcześniej; Sztuka: 75 kcal; Cena sztuki: 0,20 zł;
Miód, masło, cukier oraz smalec stop. Wystudź. Śmietanę wymieszaj z sodą. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiej do miseczki. Dodaj przyprawę do piernika i jajko.
Wlej stopione oraz śmietanę z sodą. Zagnieć ciasto. Podziel je na porcje. Każdą cienko rozwałkuj.
Powycinaj ciastka w kształcie choinek. Ułóż na blachach przykrytych pergaminem. Piecz ok. 15 minut w 180°C. Ostudź. Włóż na ok. 2 tygodnie do zamkniętej metalowej puszki, by skruszały.
Miękkie pierniczki posmaruj podgrzaną marmoladą i posyp pistacjami.Źródło: Naj