Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami np z owocami, z masłem orzechowym, powidłami itp. Mnie najbardziej smakują takie:
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2759
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 736
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2759
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 736
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Chałkę pokroić w 3 cm kromki. Naciąć tak, by nie przekroić do końca, tylko utworzyć rodzaj kieszonki. Banany rozgnieść widelcem. Czekoladę połamać na kostki. Lekko rozchylić przecięte kromki chałki i włożyć po łyżce miazgi bananowej i po 1-2 kostki czekolady.Lekko docisnąć. Jajka rozmieszać z mlekiem. Dodać szczyptę cynamonu i cukier waniliowy. Każdą kromkę zanurzać w jajku z mlekiem i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym maśle. Tosty są mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Smak banana z rozpuszczoną czekoladą świetnie się komponuje.