Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać na różne sposoby i z różnymi dodatkami np z owocami, z masłem orzechowym, powidłami itp. Mnie najbardziej smakują takie:
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2841
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 174
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2841
Składniki
Chałkę pokroić w 3 cm kromki. Naciąć tak, by nie przekroić do końca, tylko utworzyć rodzaj kieszonki. Banany rozgnieść widelcem. Czekoladę połamać na kostki. Lekko rozchylić przecięte kromki chałki i włożyć po łyżce miazgi bananowej i po 1-2 kostki czekolady.Lekko docisnąć. Jajka rozmieszać z mlekiem. Dodać szczyptę cynamonu i cukier waniliowy. Każdą kromkę zanurzać w jajku z mlekiem i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym maśle. Tosty są mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Smak banana z rozpuszczoną czekoladą świetnie się komponuje.