Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka na stół Wielkanocny.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 259
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1024
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 259
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1024
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4079
Składniki
Wykonanie: Zrobić rozczyn z ½ szklanki mąki, łyżki cukru, drożdży i mleka- odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Połączyć z rozczynem i resztą mąki, wyrobić do ukazania się pęcherzyków.
Następnie stale mieszając, dodawać po łyżce stopionego masła i na koniec dodać kandyzowane skórki.
Wyrobione lśniące ciasto, przełożyć do przygotowanej formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec pół godziny..