Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super babka na stół Wielkanocny.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457074
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 526
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457074
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1289
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2146
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 526
Składniki
Wykonanie: Zrobić rozczyn z ½ szklanki mąki, łyżki cukru, drożdży i mleka- odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
W między czasie żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę. Połączyć z rozczynem i resztą mąki, wyrobić do ukazania się pęcherzyków.
Następnie stale mieszając, dodawać po łyżce stopionego masła i na koniec dodać kandyzowane skórki.
Wyrobione lśniące ciasto, przełożyć do przygotowanej formy.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec pół godziny..