Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjny karp z patelni"
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 23
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 212
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 23
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 212
Składniki
Karpia przed sprawieniem sparzyć (nie będzie mulisty), osuszyć, podzielić na kawałki, ości usunąć pęsetą.
Kawałki ryby oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na noc do lodówki.
Karpie panierować w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzchu rozłożyć wiórki masła, zapiekać ok. 1 godz. w temperaturze ok. 120oC. Przed podaniem dekorować plastrami cytryny.Źródło: Twoje Imperium