Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie. Mięciutki, puszysty. Nic dodać, nic ująć.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajko i masło. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Białka oddzielić od żółtek. Twaróg, cukier, cukier waniliowy, 3 żółtka, mąkę ziemniaczaną i śmietanę utrzeć na gładką masę. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Rodzynki sparzyć, osuszyć i delikatnie wmieszać do masy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę natłuścić, oprószyć mąką. Dno i boki wyłożyć kruchym ciastem, nakłuć widelcem, przełożyć masę serową. Żółtko rozkłócić z mlekiem, posmarować wierzch ciasta. Piec 60-65 minut. Smacznego :)