Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z rodzynkami na kruchym spodzie. Mięciutki, puszysty. Nic dodać, nic ująć.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10732
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6178
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13068
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4819
Składniki
Mąkę przesiać, dodać sól, cukier, jajko i masło. Szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut.
Białka oddzielić od żółtek. Twaróg, cukier, cukier waniliowy, 3 żółtka, mąkę ziemniaczaną i śmietanę utrzeć na gładką masę. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Rodzynki sparzyć, osuszyć i delikatnie wmieszać do masy.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Formę natłuścić, oprószyć mąką. Dno i boki wyłożyć kruchym ciastem, nakłuć widelcem, przełożyć masę serową. Żółtko rozkłócić z mlekiem, posmarować wierzch ciasta. Piec 60-65 minut. Smacznego :)