Do góry

Desery Przepis na:

Trufelki kakaowo rumowe

Trufelki kakaowo rumowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 624

Dodano:

Odsłon: 3567

Typowo świąteczne, małe i pyszne kuleczki kakaowo-rumowe.

Składniki

  • masło kremowe, 1 kostka
  • cukier, 1.5 szklanki
  • kakao, 5 łyżek
  • woda, pół szkanki
  • herbatniki, kilka paczek
  • Rum, 4 łyżki
  • kokos, mała paczka
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Trufelki kakaowo rumowe

Przygotowanie

  1. Na małym ogniu roztapiamy masłem z cukrem, kakao i wodą( do zagotowania).

  2. Masę włożyć do lodówki na aż będzie całkiem zimna.

  3. Rozdrabniamy herbatniki.

  4. Do masy dodajemy rum i herbatniki( tak dużo aż z masy będzie dało się formować kulki). Odstawić masę na 15 min.

  5. Formować małe kuleczki i obtaczać je w kokosie. Przed podaniem wstawić je na poł godziny do lodówki żeby trochę stwardniały.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 27 grudnia 2011 Uwielbiam trufelki :) A masło kremowe to zwykłe masło (?)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń