Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo świąteczne, małe i pyszne kuleczki kakaowo-rumowe.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30921
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30921
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4467
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Na małym ogniu roztapiamy masłem z cukrem, kakao i wodą( do zagotowania).
Masę włożyć do lodówki na aż będzie całkiem zimna.
Rozdrabniamy herbatniki.
Do masy dodajemy rum i herbatniki( tak dużo aż z masy będzie dało się formować kulki). Odstawić masę na 15 min.
Formować małe kuleczki i obtaczać je w kokosie. Przed podaniem wstawić je na poł godziny do lodówki żeby trochę stwardniały.